Brainobrain Akademija

Ogroman uspjeh hrvatskog tima Brainobrain akademije nije prošao nezapaženo ni u hrvatskoj javnosti, a ako niste do sada, vrijeme je da se upoznate s prvom hrvatskom akademijom za mentalnu aritmetiku.

Na nedavno održanom šestom međunarodnom Abakus festivalu, hrvatski tim ostvario je impresivan rezultat. Više od 21 tisuća natjecatelja iz 45 zemalja sudjelovalo je u online natjecanju na kojem su prezentirali vještine računanja na abakusu. Hrvatska je i ove godine imala velik broj predstavnika na priznatom natjecanju te je Croatia tim osvojio brojne nagrade kojima su ih okrunili predstavnici Brainobraina u Hrvatskoj. Uz poštivanje epidemioloških mjera, Brainobrain centar u Zagrebu održao je podjelu pehara i medalja malenim osvajačima, kako bi im usprkos digitalizaciji natjecanja, njihov ogroman uspjeh ostao u lijepom sjećanju.

Mladi matematičari napamet računaju do tisuću u vrlo kratkom roku jednostavnom vizualizacijom abakusa. Ovaj drveni kalkulator još uvijek se koristi u Aziji dok se u Europi rabi kod poticanja i razvijanja kognitivnih sposobnosti. Radom na njemu stimulira se mozak, obje polutke uspješno gimnasticiraju, zbog čega snimke djece koja u nevjerojatno kratkom roku računaju velike iznose, baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Mentalna aritmetika kao jedna od impresivnijih za prezentaciju Brainobrain programa, najprepoznatljiviji je simbol Brainobraina koji svoj program uspješno u Hrvatskoj provodi devetu godinu. Vlasnicu Brainobrain licence za Europu, Klaudiju Ehmer Vorgić posebno veseli uspjeh svakog djeteta, a u sklopu Brainobraina, aktivno planira uvođenje online radionica za starije s ciljem preveniranja demencije i očuvanja mentalnog zdravlja. Program se već neko vrijeme provodi u Španjolskoj te Klaudia Ehmer Vorgić vjeruje da bi uskoro mogao krenuti program mentalne aritmetike i za treću dob.

Što je BOB i zašto je koristan djeci?

Bolji povod od međunarodnog priznanja, Brainobrain centar Hrvatska nije mogao ni sanjati. Brainobrain, ili poznato kao BOB, edukativni je program koji zabavnim i kreativnim predavanjima djecu uči brojnim vještinama, a računanje na abakusu samo je dio koncepta. Cjelovitom Brainobrain filozofijom, djeca razvijaju intelektualne i društvene vještine, a osim toga, utječe na pojačanu koncentraciju kod djece, poboljšava samopouzdanje i olakšava učenje.

Jedan od ciljeva Brainobraina je i multitasking kako bi se aktivirale obje polutke ljudskog mozga. Brainobrain program namijenjen je djeci od 4 do 14 godina i ima deset do dvanaest razina gdje se djecu usporedno uz računanje uči i pjevati ili plesati. Ono što BOB-ovci napominju roditeljima, nije potrebno da dijete ima matematičko predznanje, već samo dobru volju za redovitim dolascima i vježbanjima koji su sastavni dio Brainobrain priče. “Barem 15 minuta svakodnevnog vježbanja uz tjedna predavanja od 120 minuta, sastavni su dio razvijanja aritmetičke sposobnosti”, napominju BOB-ovci stavku koji mnogi roditelji zaboravljaju. S obzirom da se program trenutno odvija online, upisi su u tijeku te ih možete kontaktirati putem službenih kanala Brainobrain Europe ili Facebook stranice.

Brainobrain centre diljem Hrvatske možete pronaći na službenim stranicama Brainobraina u Hrvatskoj na linku. Proučite svakodnevne objave na službenoj Facebook stranici i zaljubite se u program kojemu je prioritet da vašem djetetu izmami osmijeh na lice i ponos na stečeno znanje.

Službena stranica prve hrvatske akademije za mentalnu aritmetiku: brainobraineurope.com

Facebook stranica: facebook.com/brainobrainsavica


Scroll to Top