04/06/2018

Program

Brainobrain Programske Metode i Rezultati

abakus

Brainobrain abakus program razvija važne kognitivne sposobnosti i socijalne vještine pomoću Mentalne Aritmetike

  • Razvoj socijalnih vještina, podizanje svjesnosti o osobnim i tuđim kvalitetama i vrijednostima
  • Jačamo samopouzdanje, samopoštovanje, vještine vođenja (leadership), poštovanje različitosti, učenje iz svojih i tuđih pogrešaka, pronalaženje najboljeg rješenja za ostvarenje osobnih i grupnih ciljeva te komunikativnost
  • Izgrađujemo i potičemo matematičke sposobnosti kod djece, djeca se puno bolje i lakše snalaze u matematici
  • Potičemo mentalnu koordinaciju što rezultira povećanjem brzine procesuiranja informacija
  • Radimo na jačanju koncentracije i fokusa. Aktivno slušanje, vizualizacija, brzina i točnost, povećanje memorije, brzo čitanje, fotografska memorija
  • Kreativnost – podrazumijeva pronalaženje više različitih odgovora i rješenja na situacije i zadatke koji su pred nas postavljeni
  • Brainobrain abakus program uspješno razvija i vještine kao što su fotografska memorija, razvoj mašte, vizualizacije, slušačke sposobnosti, multitasking (mogućnost obavljanja više radnji u isto vrijeme).
  • Jedinstvenost programa je i u posebnim uvjetima u kojima se izvodi nastava, a to je opuštajuća, zabavna i kreativna atmosfera.
  • Na satu su najvažniji pozitivni emocionalni odnosi gdje se sva djeca smatraju malim genijalcima – i tako im se i pristupa!

Stupite s nama u KONTAKT i saznajte više detalja
fotografsko pamćenje

SVRHA BRAINOBRAIN ABAKUS PROGRAMA

Brainobrain abakus program pomaže u razvoju koginitivnih sposobnosti te uravnoženom razvoju između mentalnih i emocionalnih vještina i sposobnosti u djece.

NAŠA MISIJA

Želja nam je pomoći svakom djetetu u prepoznavanju i razvoju vlastitih  resursa i potencijala kako mentalnih tako i društvenih.

NAŠA VIZIJA

Vjerujući da budućnost društva leži u cjeloživotnom obrazovanju i osobnom razvoju Branobrain akademija postaje

bitan temelj u stvaranju takvog društva.

O BOB ABAKUS PROGRAMU

– Program sadrži  10 do 12 razina, ovisno o dobi grupe

– Jednom tjedno u trajanju od 2 sata (120 min.)

– Nakon svakog stupnja polaže se ispit i po polaganju dodjeljuje diploma

– Broj polaznika po grupi –  6 do 15, ovisno o dobi grupe

– 15 minuta dnevno vježbanja kod kuće

– Dvojezičan program

MODULI

LITTLE BOB

– za djecu od 4 do 7 godina

REGULAR BOB

– za djecu od 7 do 14 godina

Upisna dob: Sva djeca sa normalnom krivuljom razvoja od 4 do 14 godina starosti.

Napomena:

Uvjeti za upis djece uzrasta od 4 do 6 godina – djeca bi trebala biti djelomično samostalna, po mogućnosti da su u stanju prepoznati brojeve do 10 i kopirati jednostavne pisane simbole.

Stupite s nama u KONTAKT i saznajte više detalja

fotografsko pamćenje

Generalne informacije o Brainobrain Programu

Brainobrain Program se temelji na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK – metoda) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje).

Ljudski mozak je jedna od najsloženijih struktura u prirodi, koju čine više od 100 milijardi neurona međusobno povezanih sa više od bilijun sinapsa.

U mozgu ima i trilijun drugih vrsta stanica koje su nužne za oblik mozga koji je zapravo sastavljan od 78 posto vode.

Živčani impulsi u mozak i iz njega putuju brzinom koja ovisi o živčanom vlaknu koje ga provodi, a najbrže se provodi brzinom od čak 120 m/s te stoga vrlo brzo možemo reagirati na podražaj.

Sve do šezdesetih godina prošlog stoljeća vjerovalo se da se mozak može mijenjati samo tijekom razvoja u djetinjstvu te da odrastanjem osobe mozak dobiva svoju konačnu fizičku strukturu.

Međutim, istraživanja su pokazala kako se u mozgu stvaraju novi moždani putevi te nestaju neki već postojeći putevi s obzirom na nova iskustva, nova učenja i sjećanja koja osoba prikuplja, što dovodi do zaključka da se dijelovi mozga kroz život mogu mijenjati fizički, funkcionalno te kemijski.

Termin koji opisuje mogućnost mozga da se promijeni i adaptira kao rezultat nekog novog iskustva nazivamo plastičnost mozga ili neuroplastičnost.

Upravo nam neuroplastičnost mozga omogućava povećanje brzine obrade podataka za što se možemo koristiti vježbama gdje je potrebno prepoznati vizualne obrasce, u zadacima sa vizualnom pretragom, logičkim zadacima, u obavljanju jednostavnih matematičkih kalkulacija, u radu sa  brojevima, ili obavljanja zadataka pod pritiskom (ograničeno vremenom).

Upravo to je Mentalna Aritmetika

Kad spojimo neuroplastičnost mozga i drevnu računaljku abacus (abakus) dolazimo do odličnih rezultata posebice u brzini obrade podataka.

Radeći matematičke kalkulacije prema Brainobrain metodi prvo na abakusu a kasnije i mentalnom vizualizacijom mozak koristi u isto vrijeme glavna tri osjeta vid, sluh i opip /dodir čime povećavamo brzinu putovanja neurona sinapsama između moždanih polutki.

Brainobrain metodologija povećavajući intenzitet kroz stupnjevito učenje utječe na brzinu procesuiranja podataka što utječe na brže usvajanje novih znanja i vještina, razumijevanje te obradu istih.


mentalna aritmetika

 

METODA ABAKUSA

Danas je informacija o abakusu kao univerzalnom mentalnom instrumentu prihvaćena i prepoznata diljem svijeta.

Abakus je u Brainobrain programu osnovno sredstvo, zapravo alat kojim postižemo izvanredne rezultate u kogintivnim sposobnostima.

Ono što abakus čini drukčijim i posebnim, od ostalih tehnika i alata, je njegova struktura i metoda rada.

Osim toga izgled abakusa je lako pamtljiv odnosno  kako svaki stupac ima svoju vrijednost, djeca lako stvaraju mentalnu sliku u glavi i mogu brzo i sigurno odraditi bilo koji matematički zadatak stavljen pred njih.

Završeci (vrhovi) ljudskih prstiju su isprepletenim završecima neurona – oni šalju signale u naš mozak, tako da i u mraku ili zavezanih očiju mi znamo da li u ruci držimo kamen ili četkicu za zube!

Budući da se abakus upotrebljava prstima, on stimulira rad mozga, pogotovo ako je ta aktivnost povezana s točno zadanim zadatkom ili se ponavlja u intervalima. Zato su matematičke operacije koje djeca obavljaju na abakusu nešto kao čučnjevi ili sklekovi za mozak!

Tijekom rada na Abakusu izvodeći matematičke radnje djeca uz pomoć VAK (Vizualno Auditivno Kinestetičko) metode osvješćuju i pojačavaju glavna tri senzora.

Na kasnijim razinama djeca uče vizualizirati kuglice abakusa koje vide (vizualno), prateći upute slušajući riječi (slušanje) da bi odradili konkretnu vježbu, te pokreću kuglice (dodir) da bi dobili odgovor, tijekom čega se odvija intenzivni trening mozga koji vodi do genijalnih sposobnosti.


O VAK (Vizualno Auditivne Kinestetičke) metodi

Istraživanjima metoda učenja utvrđeno je da neka djeca uče brže dok informacije primaju vizualno (gledanjem), druga djeca slušanjem, a treća preko dodira.

Postoji i osobna želja djece za različitim načinima učenja, no najnovija istraživanja ipak pokazuju da se najbolji rezultati postižu kad djeca u isto vrijeme primaju i memoriraju informacije koje dolaze vizualnim (vid), auditivnim (sluh) i kinestetičkim (taktilni/dodir) neuronskim putevima u mozgu.

VAK metoda koordinira lijevu i desnu polovicu mozga, potiče ga na aktivnost i otvara put prema genijalnosti.

Koristeći ovu tehniku na jedinstven i inovativan način pomoću abakusa rezultati neće izostati.


NLP tehnike:

NLP (Neuro Lingvističko Programiranje) je znanost o procesu razmišljanja. Povećanje svijesti o našim riječima pri stvaranju misli, uvelike nam može pomoći u poboljšanju naše osobnosti, ponašanja, aktivnosti i u ostvarivanju naših ciljeva.

Pozitivno razmišljanje, njegovanje emocionalne inteligencije, kreativno i slobodno izražavanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, ključne su odlike i karakteristike našeg programa.

NLP tehnike znatno pridonose razvoju osobnosti i samosvijesti.

Kod djece buđenje samosvijesti dovodi do razvoja liderskih sposobnosti, samopouzdanja, oslobođenja od strahova, mudrijeg upravljanja resursima, lakšeg donošenja odluka, boljeg razlučivanja bitnog od nebitnog itd., a sve radi uspješnog postizanja najviših životnih ciljeva.

Uključite mozak Vašeg djeteta na vrijeme!

Stupite s nama u KONTAKT i saznajte više detalja