Brainobrain Europa

Brzo i učinkovito učenje - bolja koncentracija i pamćenje - jačanje samopouzdanja

Učimo na Abakusu!

Linkovi

Više o NLP metodama možete saznati na ovih nekoliko stranica koje preporučujemo:

Link na web site od najpoznatije svjetske NLP trenerice, koja je sudjelovala u stvaranju Brainobrain programa -
http://www.sueknight.co.uk/

Generalne informacije o Brainobrain Programu

Program se temelji na Abakus mentalnoj aritmetici (VAK - metode) i NLP tehnikama (Neurolingvističko programiranje).

Na temelju dugogodišnjih istraživanja raznih institucija i zavoda koje se bave istraživanjem mozga utvrđeno je da se dječji mozak najviše razvija i formira u periodu od 4-te do 14-e godine života; baš iz tog razloga je naš program posvećen djeci. U tom periodu, dječji mozak najlakše upija i obrađuje informacije te je kod djece važno da se mentalna gimnastika primjenjuje što ranije i češće. Rezultat?  Povećani kapacitet mozga!

METODA ABAKUSA

Danas se informacija o abakusu, kao univerzalnom mentalnom instrumentu, prihvaća svuda u svijetu - pomoću abakusa za kratko vrijeme (3 mjeseca) dolazi do brze i vidljive promjene u djetetovu ponašanju i mentalnim sposobnostima. Abakus je u našem programu osnovno sredstvo, zapravo alat kojim se postiže željeni cilj.
Ono što abakus čini drukčijim i posebnim je njegova struktura i način rada; izgled abakusa je lako pamtljiv; kako svaki stupac ima svoju vrijednost, djeca lako stvaraju mentalnu sliku u glavi i mogu brzo i sigurno odraditi bilo koji matematički zadatak stavljen pred njih. Završeci (vrhovi) ljudskih prstiju su isprepletenim završecima neurona - oni šalju signale u naš mozak, tako da i u mraku ili zavezanih očiju mi znamo da li u ruci držimo kamen ili četkicu za zube!
Budući da se abakus upotrebljava prstima, on stimulira rad mozga, pogotovo ako je ta aktivnost povezana s točno zadanim zadatkom ili se ponavlja u intervalima. Zato su matematičke operacije koje djeca obavljaju na abakusu nešto kao čučnjevi ili sklekovi za mozak!
Tijekom predavanja djeca uče vizualizirati kuglice abakusa koje vide (vizualno), prateći čarobne riječi (slušanje) da bi odradili konkretnu vježbu, te pokreću kuglice (dodir) da bi dobili odgovor, tijekom čega se odvija intenzivni trening mozga koji vodi do genijalnih sposobnosti.

Na višim nivoima, kad su djeca već dobro upoznata s abakusom, prelazimo na viši nivo; vizualizacija.

VIZUALIZACIJA

Djecu učimo kako vizualizirati abakus, tako da im on fizički više nije ni potreban - djeca stvore mentalnu sliku u glavi, i ovisno o stupnju koji pohađaju i upornosti u svakodnevnom vježbanju, mogu vizualizirati do 10 abakusa, što znači da ISTOVREMENO mogu obavljati 10 različitih matematičkih operacija, bile one zbrajanje, oduzimanje, dijeljenje, množenje, decimale itd.
Razvoj takve vještine (Multi-tasking) u najranijoj dobi djeteta će djetetu bitno olakšati život te ga kvalitetno pripremiti i za najzahtjevnije izazove u budućnosti, bilo one poslovne ili povezane s intimnim životom.
 

Uključite mozak Vašeg djeteta na vrijeme!

Mi razvijamo i omogućujemo da djeca steknu slijedeće osobine; brzo i učinkovito, koncentrirano učenje, izuzetno povećanje koncentracije, pamćenja, vizualizacija, samopouzdanje, samosvijest, usmjereno ponašanje, kreativnost, brzina procesuiranja informacija je veća, povećanje vizualnih i slušateljskih sposobnosti te samodisciplina.

Jedinstvenost programa je i u posebnim uvjetima u kojima se izvodi nastava, a to je opuštajuća, zabavna i kreativna atmosfera, u kojoj su najvažniji pozitivni emocionalni odnosi i gdje se sva djeca smatraju malim genijalcima!

Stupite s nama u KONTAKT i saznajte sve detalje

SVRHA PROGRAMA

Svrha programa je da svako dijete u potpunosti probudi svoju genijalnost i ostvari više ciljeve u životu koristeći maksimalno sve svoje mentalne kapacitete.  Razvijajući svoj mozak, djeca postaju samosvijesna i odgovorna, poboljšavajući kvalitetu života svima oko sebe kao i samima sebi. Povećavajući intelektualni kapacitet i emocionalnu inteligenciju poboljšavamo i svijet oko sebe!

MISIJA

Želja nam je stvarati samosvijesne i odgovorne ljude koji će svojim ponašanjem i aktivnošću biti uzor drugima.

VIZIJA

Obrazovanje koje smo stvorili za djecu bit će uvijek utemeljeno na stvarnim životnim vrijednostima: ljubavi, poštenju, kreativnosti i konačno, životnoj sreći. Naša želja je bolji i pravedniji svijet u kojem svi žive u ljubavi, miru i međusobnom poštovanju.

Rate this Content 12 Votes

O nastavi i Programu

- Za djecu od 4 do 14 godina
- Predavanja su zabavna i prilagođena  uzrastu
- Nastava se provodi dva sata tjedno, jedno predavanje
- 15 minuta dnevno vježbanja kod kuće

- Grupe se sastoje od manjeg broja učenika (od 6 do 15) da bi se  postigao  maksimalni efekt i omogućio individualni pristup

- Svaki učenik dobiva svoj Abakus i komplet knjiga za rad

- Svaki učenik dobiva diplomu o završenom tečaju nakon uspješno  savladanog nivoa

 

- Pristupačne cijene - Pošaljite Upit