Brainobrain Europa

Brzo i učinkovito učenje - bolja koncentracija i pamćenje - jačanje samopouzdanja

1. Što je Brainobrain?

Program za razvoj osobnosti i moždanih vještina kod djece od 4 do 14 godina s dva glavna cilja:

- Potpuni razvoj mozga (pomoću abakusa)

- Razvoj osobnosti (pomoću NLP tehnika)

 

2. Što znači potpuni razvoj mozga?

Naš je mozak podijeljen na dvije polutke, lijevu i desnu. Svaka polutka mozga odgovorna je za određenu funkciju:

Lijeva polutka: Racionalnost, Analitičnost, Logika, Utvrđivanje činjenica, Računanje, Komunikacijske vještine, Rječnik, Jezici

Desna polutka: Vizualnost, Kreativnost, Umjetnost, Intuicija ('Šesto čulo'), Osjećaji, Memorija, Pamćenje

Kod većine ljudi postoji dominacija lijeve moždane polutke, uglavnom zbog tradicionalnih metoda učenja, što dovodi do nepotpunog razvoja desne polutke. Osim toga, brojna istraživanja o razvoju obje strane mozga kod djece pokazala su da se manje koriste veze između lijeve i desne polutke (sinapse mozga).

Brainobrain program usmjeren je k aktiviranju obje strane mozga istovremeno, jer su tada aktivnost i produktivnost usklađeni i dovode do uspješnijih rezultata.

 

3. Koja se metodologija koristi za postizanje potpunog razvoja mozga?

Metodologija se zove VAK:

- Vizualno (vid)

- Auditivno (slušanje)

- Kinestetičko (dodir, osjećaj)

Dokazano je da se najbrže i najučinkovitije uči i pamti kad informacija dolazi u isto vrijeme preko dvaju ili više osjetila (vid, sluh, dodir ...). Pomoću Abakus metode stvara se veza između lijeve i desne strane mozga te se postiže njegova cjelovita aktivnost.

 

4. Što je Abakus?

Abakus je drevno azijsko računalo koje je korišteno tijekom brojnih stoljeća, prije nego što je izumljen moderni numerički sustav.

Danas se koristi za mentalnu gimnastiku. Abakus kao instrument uz VAK metode i matematiku pridonosi punom razvoju mozga kod djece. Djeca uče vizualizirati kuglice abakusa koje vide (vizualno), prateći čarobne riječi (slušanje) da bi odradili konkretnu vježbu, te pokreću kuglice (dodir) da bi dobili odgovor, tijekom čega se odvija intenzivni trening mozga koji vodi do genijalnih sposobnosti.

 

5. Što je NLP i kako pomaže djeci?

Neuro-lingvističko programiranje je znanost o procesu razmišljanja, komunikacije i ponašanja. Proučava način kodiranja informacija i reprodukciju izvrsnog ponašanja, koja nam omogućuje dosljedno postizanje ciljeva i željenih rezultata. NLP je proces modeliranja svjesnih i nesvjesnih obrazaca (modela) koji su, u načinu na koji ostvarujemo visoke potencijale, jedinstveni i individualni za svaku osobu.

Korištenjem NLP tehnika djeca se potiču na pozitivno razmišljanje, razvija se njihovo samopouzdanje, motivacija i fokus u postizanju njihovih ciljeva. Povećanjem svijesti o sebi i okolini postaju odlučni u svojim akcijama, te razvijaju liderske sposobnosti.

 

6. Koji su učinci kreativne vizualizacije?

Kada djeca vizualiziraju, puno bolje i učinkovitije razumiju stvari.

Vizualizacija ne samo da poboljšava opće razumijevanje, već djeca počinju uživati u svim aktivnostima bilo da je u pitanju čitanje, matematika ili pisanje.

 

7. Tko smo mi?

Školovani treneri koji interaktivno i na zabavni način pružaju obrazovanje koje se temelji na:

- Svjesnom primanju informacija koje dolaze putem vizualnih, auditivnih i kinestetičkih osjetila - Fizičkim vježbama za mozak

- Konceptualnom učenju

- Svjesnom praćenju poboljšanja sposobnosti čitanja, slušanja i računanja

 

8. Koji se rezultati očekuju od programa?

- Koncentracija i fokus

- Bolja memorija

- Mašta i kreativnost

- Svjesno praćenje, brzina i preciznost

- Superiorne numeričke vještine

- Vodstvo, odlučnost, samopouzdanje...

 

9. Koja je dinamika programa?

- 10–12 stupnjeva – svaki u trajanju od 3 do 4 mjeseca

- Jednom tjedno u trajanju od 2 sata (120 min.)

- Nakon svakog stupnja polaže se test i dobiva se internacionalni certifikat

- Skupina od 10 do 15 učenika s individualnim pristupom svakom djetetu

- Djeca od 4 do 14 godina starosti koja mogu odgovoriti na jednostavna pitanja, koja pokreću kuglice abakusa, broje do 10 i kopiraju jednostavne pisane simbole

 

10. Je li ovo program za svu djecu?

Program je za svu djecu s normalnim fizičkim, emocionalnim i mentalnim razvojem. Program je i za djecu koja imaju visoki koeficijent inteligencije i koja su odlična u matematici. Fokus programa je potpuni moždani i osobni razvoj, stjecanje životnih vještina i sposobnosti koje će dijete koristiti u bilo kojem akademskom polju ili aktivnosti.

 

11. Koliko dijete treba vježbati?

Svaki dan po 15 minuta i redoviti dolasci na satove.

 

12. Koja je uloga roditelja u programu?

Prvi zadatak roditelja je shvatiti važnost programa, a zatim pružiti podršku, pomoći svom djetetu da izvuče najbolje od njega. Pomoć je najpotrebnija u prvom stupnju kad dijete trebamo poticati da vježba kod kuće redovito s pravim kretnjama i izgovaranjem čarobnih riječi.